Elefashion

Elefanter er elsket for deres visdom, loyalitet og mildhed. Men de er truet af udryddelse. De sidste 25 år er der eksempelvis forsvundet ca. 150.000 asiatiske elefanter. Og I Thailand er der kun 4.000 elefanter tilbage, hvoraf kun ca. 1.500 lever vildt.

I 2006 blev far og søn, Marc og Mike Spits inspireret til at danne firmaet Elephant Parade, efter at de på en ferie til Thailand have mødt kvinden Soriada Salwala og babyelefanten Mosha. Soraida er grundlægger af verdens første elefanthospital i Lampang ved Chiang Mai og tager sig af blandt andet Mosha, som har mistet et ben efter have trådt på en landmine.

Idéen bag Elephant Parade er, at internationale og lokale kunstnere dekorerer elefanter i autentisk størrelse, som så bliver solgt på auktion til fordel for truede elefanter. Idéen har slået an i storbyer som Milano, London og Singapore og blev en stor succes, ikke mindst fordi Elephant Parade på elegant vis forener kunst, forretning og velgørenhed. I 2011 kom Elephant Parade, én af verdens nu største udendørs kunstudstillinger til København!

I 2013 satte vi i Danmark igen fokus på de truede elefanter med konceptet Elefashion, som udspringer fra idéen om Elephant Parade og Fashion. Missionen er stadig den samme; nemlig at hjælpe elefanter. Denne gang er det dog udvalgte danske designere, som bedes om hjælp til hver især at udsmykke en elefant, som efterfølgende udstilles på locations over hele Danmark. Efter udstillingen blev de cirka 75 cm høje elefanter bortauktioneret på Lauritz.com og pengene blev ubeskåret sendt til Elephant Parade. I 2016 har vi nu igen lagt an til en ny Elefashion Tour, som bliver endnu større! Vi glæder os til at vise de flotte designs frem og håber flere vil få øjnene op for at hjælpe de truede dyr.

Elefashion er skabt for at skabe et link mellem mode og donation til elefanter – inden det er for sent. Be part of it!

PENGENE GÅR TIL ELEFANTHOSPITAL OG STIER
Pengene fra auktionen går ubeskåret til bevaringsarbejdet for elefanter.

elefashion